Mandľové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 150 g celých sparených a olúpaných mandlí, 150 g krupicového cukru, 100 g hladkej , 4 lyžice masla, 1 PL mletej škorice, 1 vajíčko, na-strúhaná kôra z 1/2 citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

...výborné a hlavne chutne rozvoňavajúce cukrovinky ideálne nielen na vianočné sviatky...verím, že tento trocha náročný receptík na prípravu mandlí neodradí maminy a vyskúšajú i tieto super cukrovinky

...celé mandle sparíme vriacou vodou a necháme lúhovať cca 10 - 15 minút
...veľmi jednoducho zbavíme mandle šupky , šlo to veľmi rýchlo...
...olúpané mandle nasypeme na veľký plech a v rúre j na 180 st. Celzia pražíme 8 minút alebo kým nezačnú hnednúť, vyberiem ich z rúry a necháme vychladnúť
...vychladnuté mandle vložíme do mixéra s polovicou cukru a najemno rozmixujeme...
.. rozmixované mandle dáme do misy a vmiešame do nich 3/4 múky, maslo, škoricu a vajce a citrónovú kôru, dôkladne vymiešame aby cesto bola hladké a pevné...zvyšnou múkou posypeme dosku a z cesta vytvarujeme dlhý valec
.....dlhý valec nakrájame našik...mo, aby vznikli oválne placky a posypeme zvyškom krupicového cukru, prenesieme na vymastený plech /alebo papier na pečenie/
...pečieme v predhriatej rúru na 150 st. cca 20 minút...treba odsledovať
..upečené preložíme na mriežku na pečenie a necháme vychladnúť...po vychladnutí so jemne poprášila práškovým cukrom :o))...o niekoľko hodín bude super chrumkavé, najlepšie je skladovať takýto druh pečiva vo vzduchotesnej nádobe...brú chuť