Vínové cukrovinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho víno....práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

...overené cukrovinky, ktoré neodmysliteľne patria k našim vianočným cukrovinkám ...sú veľmi jemnučké a krehučké, rozvoňajú celú kuchyňu :o)), výborne nielen k bielemu vínku dajú sa uskladniť v dóze cca 3 týždne..

..pripravíme si ingrediencie...víno, múka a palmarín...samozrejme maminy si môžu pri pečení dožičiť i pohár vínka tak nazdravie :o))
...do misy si dáme na-váženú múku, na kocky nakrájané maslo a 7 PL ...všetky prísady vypracujeme na hladké a pevné cesto...
...takýto bochníček cesta...
...ja si ho vždy rozdelím na dve polovice aby sa mi s cestom lepšie vykrajovalo....rozvalám na hrúbku cca 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary /srdce, štvortístok, kvietky...čo máme/...samozrejme treba pod cestom jemne pomúčiť hl. múkou
...poukladáme vedľa seba na papier napečenie...
...dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st., ja obvykle pečiem dva plechy naraz, dávam na 2 a 4 rošt tie plechy a klasika ventilátor aby sa rovnomerne upiekli...po cca 10 min. vyberieme, treba odsledovať...klasicky cukrovinky trocha "nadujú" vršok a zospodu musia krásne zružovieť...treba sledovať!!!!!
...upečené
..vychladené obaľujeme zo všetkých strán v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom...sú krehučké a krásne voňavučko jemnučké :o))