Chlieb s hrozienkami a rozmarínom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:)
 |
vsetky suroviny si vlozime do pekarnicky a zapneme program CESTO..alebo postupujeme tradicnym sposobom pripravy kysnuteho cesta.. |
 |
z hotoveho cesta vytlacime vzduch,tym ze ho trosku premiesime rukami.. |
 |
potom ho vyformujeme do dlhsieho valca,konce splostime,nozom spravime par zarezov,a do kazdeho zarezu vpichneme kusok rozmarinu..prikryjeme a..takto nechame odpocivat este cca 25 minut.. |
 |
trubu si predherejeme na 200 C,chlebik pred pecenim este potrieme vodou,a pecieme cca 35-40 minut do zlatova...hotovy nechame vychladnut na mriezke aspon 45 minut... |
 |
podavame najlepsie v kombinacii oblubenych syrov,orechov,susenych fig,datli,a s kvalitnym vinkom:)
DOBRU CHUT!!! |