Banánový koláč s dvomi druhmi čokolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 50 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 20 g tmavej strúhanej čokolády, 2 PL mlieka, 1-2 PL kakaa, 80 g preosiatej strúhanky, 130 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, marhuľový džem na potretie. Na plnku: 400 ml mlieka, 70 g hladkej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 30 g tmavej strúhanej čokolády, 30 g bielej strúhanej čokolády, 3 banány, 3 plátky želatíny. Okrem toho 500 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky stužovača šľahačky, strúhanú čokoládu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vidď obrázkový postup.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

Bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú tmavú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 C - cca 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Cesto natrieme marhuľovým džemom.
Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. Banány nakrájame na kocky a vmiešame do maslového krému. Nakoniec pridáme obe postrúhané čokolády a želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale.
Krém natrieme na koláč.
Dobre vychladenú smotanu zmiešame so ztužovačmi a vyšľaháme dotuha. Ak použijeme šľahačkovú smotanu Rama Cremefine, tak ztužovače nepridávame. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na plnku.
Koláč posypeme strúhanou čokoládou a odložíme na pár hodín do chladu a potom sa už len nestačíme čudovať, ako mizne rýchlosťou blesku.