Najsamlepšia hubová polievka-nedajte sa odradiť obrázkom :-))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sušené huby,kyslá kapusta a rôsol,kapustnica-proste šťava z kyslej kapusty :-), soľ, hl.múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to celkom jednoduché.Je to moja úplne najsamviac najmilovanejšia polievka-hoci polievky nemusím a huby zjem jedine v tejto polievke :-)
My ju robíme len 2-3x ročne,pretože sa robí na štedrovečerný stôl.Ale je ozaj super a nedajte sa odradiť obrázkom-možno nevyzerá majvábnejšie,ale chutí fakt skvele

Takže huby si namočíme na 1-2 hod. do vody,ak nemáte čas nemusí to byť. Množstvo podľa toho akú hustú polievku chcete.pridáme trochu kyslej kapusty,tak za hrsť a spolu pomelieme na mlynčeku na mäso-na tom nadstavci ako na mleté mäso alebo nadrobno nasekáme.Dáme do hrnca,zalejeme vodou a prilejeme aspoň 2-3 dcl kapustnice.Množstvo podľa toho koľko polievky chcete. A poriadne osolíme-ja dávam cca 2 ČL soli,podľa hrnca.Ale tak aby nebola presolená.Necháme variť na miernom ohni kým huby nezmäknú,cca 40-50 min.Na konci trochu zhustíme hl.múkou rozmiešanou v troche vody.Polievka má vďaka kapustnice kyselkastú chuť,pridaním soli je fajn slaná a huby v pozadí tomu dávajú tú super chuť.
My ju podávame spolu so zemiakmi,ktoré sa uvarili v šupke a ošúpané,na kocky nakrájané sa pomastia cibuľkou opraženou na oleji s trochou mletej papriky. A trochu tej cibuľky dám aj do polievky,ale nemusí to byť.
Je fakt super,nedá sa tam nič pokaziť-chuť si spravíte podľa toho ako radi máte kyslé a slané :-)
farba je hendá až čierna,ale chuť úplne super.Verím,že si nájde obľúbené miesto aj vo vašj kuchyni :-)