Tvarohový koláč bez cesta-rýchly a božský :-) :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ja používam na cesto na hlboký plech 29x34x4 cm: 2 hrnčeky pol.múky, 1 hrnček kryšt.cukru a 1/2 prášku do pečiva, palmarin alebo iný tuk
Plnka: 3 tvarohy,jeden vanilk.puding,jahody,prášk.cukor,3 vajcia,trochu mlieka,môže byť rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je celkom jednoduchý a všetko máte nachystané za pár minút a potom už len stačí čakať na upečenie tejto mňamky. recept mám z českých receptov a je fakt super,celá naša rodina sme si ho zamilovali od prvého sústa a aj svokra si hneď vypýtala recept-čo je pre mńa úspech :-) :-)
Do plnky sa nemusia pridávať jahody a ten puding,ale ja dávam a je to tak lepšie a šťavnatejšie. a odporúčam použiť HLBOKÝ PLECH alebo PEKÁČ-obyčajný plech je nízky a nie je to ono
Množstvo tvarohu a sypkej zmesi si môžte prispôsobiť podľa rozmerov svojho pekáča-najlepšie je koláč spraviť a budete vidieť či je niečoho málo alebo veľa. verím,že s tým nebudete mať problém a koláč vám bude chutiť

V miske si zmiešame múku,cukor a prášok do pečiva-to je cesto
Vymiešame si plnku-z tvarohu,vajec,cukru a vanilk. pudingu-NEVARÍME ho,len vysypeme SYPKÝ puding zo sáčku !!! a môžme pridať trochu rumu
Pridáme jahody alebo iné mäkké ovocie-ale najchutnejšie sú jahody v kombinácii s tvarohom.Alebo nemusí byť žiadne ovocie-to už podľa vašej chuti a možností
Zľahka zamiešame-plnka sa zafarbí jemne do ružova,mńam :-) Plnka by mala byť cca polotekutá-aby moc netiekla,ak je hustá tak ju môžte zariediť mliekom
Plech alebo pekáč si vymastíme tukom a vysypeme cca 1/2 až 3/4 cesta-tej sypkej zmesi
Plnku vylejeme na plech,rovnomerne rozotrieme a posypeme zvyšnou sypkou zmesou
Môžme jemne potriasť plechom,aby sa sypká zmes rovnomerne "rozsypala" :-)
Navrch poukládame plátky palmarinu alebo iného tuku a dáme piecť do trúby,ja pečiem pri cca 180-190 stupňoch približne 30min až kým vrch nie je krásne zlatistý
Po vybratí z rúry je koláč "nadýchaný" ale za chvíľku trochu spľasne,nie je to chyba
Po vychladnutí krájame-najlepší je keď odleží aspoň pár hodín,chute sa lepšie spoja a tvaroh stuhne. ak vám na spodku plechu ostane múka tak NEVADÍ !! nie je to chyba,bu´d sa ešte vstrebe alebo ak nie,tak nevadí-nabudúce dáte menej
ak vám na spodku plechu ostane múka tak NEVADÍ !! nie je to chyba,buď sa ešte vstrebe alebo ak nie,tak nevadí-nabudúce dáte menej múky
Toto je foto keď som koláč robila prvýkrát-tiež mi ostala na spodku :-)