Zasnežené pečivo s vanilkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

INGREDIENCIE: Na cesto: 1 vanilkovú tobolku, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok. Na náplň: džem podľa vlastného výberu. Na ozdobenie: čokoládovú polevu, Snehové vločky od Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1. Kaviár z tobolky vanilky vmiešame do práškového cukru.
2. Na doske zmiešame múku, maslo, cukor s vanilkovým kaviárom, vajce a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom odložíme na pol hodiny do chladničky.
3. Z vychladnutého cesta vyváľkáme plát asi 3 mm hrubý. Vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 160°C asi 12 minút. (V elektrickej rúre na 180°C, v plynovej rúre na stupni 3).
4. Upečené pečivo necháme vychladnúť a potom vždy dva kúsky zlepíme džemom.
5. Pripravíme si čokoládovú polevu (dostať aj hotovú kúpnu, ktorú stačí ohriať v teplej vode), ktorou polejeme pečivo a dozdobíme ho cukrovými snehovými vločkami.

POZNÁMKA:
Toto pečivo som piekla s dcérou na minulé Vianoce a veľmi nám chutilo, tak sa chystám aj tento rok. Zvyšok tobolky vanilky nevyhadzujte, použite ho na prípravu domáceho vanilkového cukru - recept nájdete aj u mňa v receptoch na MMB.

...toto sú výtvory mojej 4 ročnej dcérky, väčšinu vyzdobila sama...
moja pomocnica