Naša nedeľná piškótka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mňa samu prekvapila kombinácia a chuť obyčajnej piškóty, čo som dnes po obedíku vymyslela, preto odpusťte chýbajúci obrázkový postup, lebo som to neplánovala ale tá chuť po tých makovo-orechovo-medových vianočných sladkostiach je priam úžasná. Postačí 5 vajec, 5 pol. lyžíc cukru, 5 pol. lyžíc polohrubej múky, troška prášku do pečiva, najlepšie surový ananás, ale dá sa aj s kompótom + hnedý cukor, poleva čoko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta je jednoduchá, rozdelím vajíčka na žĺtky a bielky a z bielkov vymixujem tuhý sneh a veľkými krúživými pohybmi do snehu vmiešam najprv cukor, potom žĺtka a nakoniec múku v ktorej bolo trocha prášku do pečiva, zmes vylejem na plech na ktorom je papier na pečenie aby sa mi potom dala stočiť roládka a upečiem asi pri 180 stupňoch, hneď teplé natriem lekvárom ja som dala taký mix načatých lekvárov od sviatkov ,asi štyri druhy a rýchlo stočím roládu. Medzitým som v komôrke našla načatý ananás, ktorý som nakrájala na kocky a pokvapkala trochou citróna a posypala hnedým cukrom a ešte som to pofrkala javorovým sirupom a na panvici som to pražila až kým sa neodparila šťava a trocha to skaramelizovalo, no a našla som aj polku čokolády na varenie s trochou masla a to som spolu rozpustila a obliala som hotovú roládu a nahádzala na to ten skvelý ananás, všetko to bolo také rýchle ako rýchlo to aj zmizlo.