Ľadovo - gaštanové košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

GAŠTANOVÁ PLNKA - 1 gaštanové pyré (250g), 125g masla, 4PL nutely, *POLEVA č.1* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 1 stužený tuk - 100% (cera, lando), 1PL kakaa - alebo - *POLEVA č.2* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 100g várová čokoláda, 40g cera alebo kokosový tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže milujem gaštanové pyré, musela som si z neho vymyslieť aj recept na košíčky, ktorý je veľmi jednoduchý, ale výborný.

Postup...

Najskôr si dáme do vodného kúpeľa roztopiť tuk, potom pridáme čokolády a kakao (na obrázku sú štyri, ale dve som ešte pridala).
Uvaríme na hladkú polevu, dobre ju s metličkou vymiešame. Dnes (19.12.2012) som vyskúšla urobiť druhú variantu polevy - tiež rozpustíme čokolády nad parou nad parou, vymiešame a pridáme tuk.
Gaštanové pyré, maslo a Nutelu dobre vyšľaháme s mixérom.
Asi takto nejako by mala vyzerať.
Na dno tých najmenších košíčkov dáme za 1 KL polevy, necháme stuhnúť a potom nastriekame kopček krému pomocou vrecúška.
Dáme stuhnúť a potom zase nalievame pomocou kávovej lyžičky polevu. Môžeme ozdobiť. Vyšlo mi cca 100ks, ale dávala som do najmenších košíčkov. Polevu môžeme použiť aj klasickú z várovej čokolády, ale z tejto je to trošku iné.
Šup s nimi do krabice a na balkón.