
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na tento recept budeme potrebovať...cca.0,25 kg. Hl. múky, 0,25 polh. Múky , ¼ kvasníc, žĺtok, soľ, citrónovú kôru, lyžicu masti, mlieko, lekvár (slivkový...) tvaroh , hrozienka rum....
POSTUP PŘÍPRAVY
Necháme si kvások vykysnúť a preosejeme doň obe múky pridáme žĺtok, masť, citrónovú kôru, soľ a mlieko. Dobre spracované cesto musí kysnúť v izbovej teplote
nachystáme si plnky,
1. lekvár ozmiešame s troškou rumu
2. tvaroh s cukrom a vajíčkom a+ hrozienkami
Buchty s cukrom na vrchu sú naozaj super, chutné a držia vlchkosť celej buchty čiže rychlo sa nevysušia
Prajem dobrú chuť!!!
![]() |
... |
![]() |
robíme klasicke buchty alebo tieto s cukrom |
![]() |
buchtu spojom namočíme do žltka a potom do cukru... dame na plech smerom hore |
![]() |
ja robím oba spôsoby.. tie s cukrom je vynikajúce plniť tvarohom |
![]() |
klasické buchty potrieme žltkom tie s cukrom už nie |
![]() |
... už hotové... |