Orechové rezy so žĺtkovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g práškového cukru, 250g mala alebo rastlinného tuku, 250g pomletých orechov, 140g hrubej múky, štipka soli, 5 bielkov POLEVA: 5 žĺtkov, 250g práškového cukru, citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo alebo tuk dobre vymiešame s práškovým cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a pomletými orechami vmiešame do pripravenej masy. Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu /ja používam papier/ a v stredne vyhriatej rúre /170 stupňov/. PRÍPRAVA POLEVY: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dopenista, vylejeme na horúci koláčik a rozotrieme. Po vychladnutí krájame nožom, ktorý máčame v horúcej vode. Už iba zaliať kávičku a mňam.