Mrkvovo-cesnaková nátierka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 väčšie mrkvy * 3-4 strúčiky cesnaku * maslo * 2 PL tatárskej omáčky * tvrdý syr * tavený syr * soľ * MČK
POSTUP PŘÍPRAVY
Za toto jedlo som skoro dnes ráno položila život! Manžel sa namiesto mňa vrhol na jednohubky a keby bol aspoň taký ohľaduplný, že by mi jedno koliesko nechal..... Ale má čo chcel, nakoľko páchol od cesnaku iba on, nevyrovnali sme si pH a tak z bozkávania nič nebolo..... A keby len z bozkávania :-)))) PCH!!!!!!! Máš sa po chlebe, môj milovaný, dúfam Ti aspoň chutilo...
 |
1. Nastrúhajte mrkvu na najmenšom struháku. |
 |
2. Struhák ešte neumývajte, budete ho potrebovať. Nastrúhajte hneď na ňom cesnak, ušetríte umývanie lisu na cesnak. Struhák ešte stále neumývajte! Odolajte silnému pokušeniu. |
 |
3. Do tretice na ňom nastrúhajte tvrdý syr a už ho môžete umyť, určite sa Vám už uľavilo! |
 |
4. Pridajte lyžicu masla - alebo aj dve... dnes už nezáleží na dôležitejších veciach, nieto ešte na pomere masla k mrkve. |
 |
5. Pridajte dva trojuholníčky taveného syra, potom osoľte a očierňokoreňte, môžete aj obielokoreniť alebo ofarebnokoreniť pomletím farebného celého korenia. |
 |
6. Pridajte lyžicu-dve tatárskej. Ono, bez tatárskej omáčky táto pomazánka nie je to pravé orechové. Tatarka dodá sladkej mrkve sladkokyslú chuť a to už stojí za uváženie, či ju pridať alebo nie. Ostatnú tatarku dojeme priamo z pohára. |
 |
6. Poriadne zamiešame, nakrájame rohlíky a urobíme jednohubky. Túto pomazánku robievam v dvojnásobnom množstve, len mrkva sa nám nejako minula..... Pomer surovín, ako som spomínala, je úplne zanedbateľný, ale mrkvy musí byť najviac, vtedy bude šťavnatá a numero uno. |