Povidlová omáčka s údeným mäskom:)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

údené mäsko, knedlík, na omáčku: 1 balíček mandlí, 1 bal. hrozienok, 1 veľký slivkový lekvár/povidlo/, cca2 lyžice hl. múky, troška vody, soľ, 1 lyžička ml.škorice, príp. cukor na dochutenie, cca 2 lyžice masla

POSTUP PŘÍPRAVY

viď. obrázkový postup...

dáme si uvariť mäsko, ja som pridala bobkový list, čierne korenie a soľ, varila som asi 1 hodinu
mandle 10 minút povaríme...
vychladené očistíme/ to bola ockova práca:)))
nasekáme/ nie veľmi nadrobno- toto ocko začal trocha z ostra:)))
vo vode "preperieme" hrozienka:))
a šup sa na omáčku, na masle som si spravila zápražku...
zalejeme vodou podľa toho, koľko toho chceme mať, pridala som asi 2/3 z poháda, slivkového lekváru...
posekané mandle, hrozienka, cca 1 lyžičku ml. škorice/ podľa chuti/, štipku soli a všetko spolu povaríme asi 10 minút...komu sa to zdá málo sladké, môže dochutiť cukrom...
a varíme:)))/ Deanko obíde naprázdno- on má cestovinky :)))
servírujeme s knedľou a šunkou- dobrú chuť:))) tento recept mám od môjho uja, ktorý ho robí veľmi rád :)), je to na prvý pohľad zvláštna kombinácia, ale sladká lekvárová omáčka sa skvele dopĺňa so slaným mäskom a knedľa je taká neutrál...- pozor, omáčka je dosť sýta:))) u nás to má veľký úspech...