Pomarančovo - čokoládový cheesecake

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: 2 balenia be-be keksov 100g rozpusteného masla 1/4 čl mletej škorice KRÉM:7 plátkov želatíny 500g tvarohu (lídl) 3/4 H pr. cukru 200g kyslej smotany 1/2 H pomarančovej šťavy 2 čl pom. kôry 1 čl ml. škorice POLEVA:100g rozpustenej čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY
Výýýýborná osviežujúca dobrotka pre moju Katarínku :-)
 |
Be-be keksy podrvíme, pridáme škoricu a rozpustené maslo.Premiešame... |
 |
...ucapkáme (aj po bokoch) do otváracej tortovej formy s priemerom cca 20cm. Kým urobíme krém, základ dáme vychladiť... |
 |
...vyšťavíme asi dva pomaranče, tak aby bolo aspoň pol šálky šťavy... |
 |
...pridáme želatínu, necháme napučať a potom zahriatím necháme rozpustiť. Tvaroh a cukor vymiešame pridáme kôru z pomaranča, škoricu, premiešame a pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave. Dobre zamiešame... |
 |
...a nalejeme na stuhnutý korpus. Necháme v chladničke vychladiť najlepšie do druhého dňa. |
 |
Na druhý deň cheesecake ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme trošku stuhnúť ja som nechala stuhnúť úplne a dosť zle sa to krájalo:-))) |
 |
Dobrú chuť:-) |