Fotopostup - ako na krivú tortu - Topsy Turvy cake

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
naplnené korpusy ( toľko, koľko poschodovú chceme), krém na potieranie, slamky, podložka kartonová, poťahovka
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
 |
korpus naplníme a dáme dobre vychladiť |
 |
v jednej tretine si naznačíme čiaru pokiaľasi budeme zrezávať |
 |
zrežeme |
 |
zrezanú časť natrieme krémom |
 |
odrezanú časť otočíme a priložíme na vyššiu časť tak sa nám sklon ešte zvýši |
 |
v strede vyrežeme otvor vo veľkosti korpusu ktorý bude vkladať...urobíme ho ale o niečo väčší nakoľko treba myslieť, že vkladáme už potiahnutý korpus...nakoniec celý korpus potrieme maslovopiškótovým krémom |
 |
po zatuhnutí korpus potiahneme dáme zas do chladu stuhnúť dobré je aj niekoľko hodín...platí zásada, že čím viac toriet budeme pokladať tým musí byť spodný korpus schladený ...nebude sa nám torta prepadať |
 |
do schladeného korpusu napicháme slamky |
 |
položíme kartónik |
 |
obdobným spôsobom dokončíme ďalšie poschodia...ja vystužujem iba spodné,ale ak sa bojíte môžete aj stredné...niekto nakoniec celú tortu prepichne zhora dolu paličkou...ja som to nerobila atorta vydržala aj dlhú cestu za Trnavu. |