POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na krém: 600ml hustej šľahačkovej smotany /originál double cream/, 250g mletého cukru, šťava a kôra z 5 citrónov. Ovocná zmes: 400g čerstvého alebo mrazeného ovocia, 150g mletého cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Do kastrola s hrubým dnom dáme šľahačkovú smotanu /alebo double cream/ a privedieme do varu.
Pridáme cukor, zamiešame a znížime teplotu tak, aby sa nám zmes varila /nemala by vrieť/ povaríme cca 5 minút. Stále miešame.
Potom pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Premiešame a varíme ešte cca 2 minútky.
Potom odstavíme a necháme vychladnúť 10 minút.
Krém nalejeme do pripravených pohárov a dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodinky.
Medzitým si dáme lesnéí ovocie do panvice a zasypeme cukrom.
Privedieme do varu a varíme cca 10 minút.
Pri zmrazenom ovocí by sa nám mala zredukovať tekutina.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Potom navrstvíme na vrch pohára a podávame.
Dobrú chuť :-)
Potrebné prísady |
Šľahačkovú smotanu dáme do hrnca s hrubým dnom zovrieť... |
..pripravíme si cukor, nastrúhame citrónovú kôru... |
...odšťavíme citróny.... |
do vriacej smotany pridáme cukor, zamiešame a znížime teplotu...potom pridáme citronovú šťavu a kôru...miešame...povaríme...a odstavíme, necháme vychladnúť... |
...lesné ovocie dáme do panvice, zasypeme cukrom a dáme variť... |
...vychladnutý krém nalejeme do pripravených pohárov a dáme do chladničky vychladiť... |
..po uvarení a zredukovaní tekutiny, odstavíme a necháme vychladnúť.... |
..vychadnuté ovocie navrstvíme aj so šťavou na vychladnutý krém a podávame... DOBRÚ CHUŤ !!!! |