Obaľované kakaové rožteky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 60 g práškového cukru, 1 lyžica rumu, 120 g Hery. Na obaľovanie: asi 200 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja robím z dvojitej dávky. Všetky prísady zmiešame a vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minút odpočinúť v chladničke. Z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnako veľké kúsky a z nich vytvarujeme drobné rožteky. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme ich asi 5 - 10 minút. Po upečení necháme rožteky 2 minúty vychladnúť a potom ich ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tento recept mám z časopisu, je vyskúšaný, veľmi rýchly a rožteky chutia výborne, čerstvo upečené sú chrumkavé, ale najlepšie sú tak na 3 deň, prejdú vzduchom a len sa tak rozpúšťajú na jazyku. V originál recepte bol postup taký, že múku preosiať s kakaom a cukrom, pridať rum s Herou nakrájanou na malé kúsky a vypracovať cesto, ale keďže ja síce veľmi rada pečiem, ale zas práca, doma deti a časú stráááášne málo, tak som si postup trochu upravila, preosievať nemám kedy, je to síce chvíľočka, ale vyšli mi aj tak výborné.

Takto krásne vyzerájú po "vyváľaní" v práškovom cukre s vanilínovým . . .