Čínske ostro-sladké krídelká

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kur.krídla asi 500 g,Marinada:2 pl medu tekuteho,2 pl octu balzamico,čínske korenie,2 pl ustricovej omáčky,2 stručky cesnaku, 1 cm čerstveho zazvoru,2 pl sojovej omáčky,sezamove semiačka,pomarančova štava z 1/2 pomaranča Ryža: 2 šalky jazmínovej ryže,sol,olej,kôra z 1 pomaranča
POSTUP PŘÍPRAVY
.
 |
Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem. |
 |
Marinadu si zmiešame vo väčšej miske. |
 |
Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru. |
 |
Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut. |
 |
Vylejeme na plech s papierom na pečenie. |
 |
Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu. |
 |
Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje. |
 |
Dokonalá.. |
 |
Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-)) |