Okaté taveňáčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup.
Zdroj: Marienka Holubová
 |
Do misy dáme múku, tavené syry a pokrájaný tuk. |
 |
Vypracujeme hladké cesto. |
 |
Z cesta odoberáme malé kúsky veľkosti vlašského orecha a tvarujeme gulôčky. Tie kladieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. |
 |
Koniec varechy namočíme do múky a do každej gulôčky vyhĺbime jamku. |
 |
Na náplň použijeme hustý ríbezľový džem, ja som ho naplnila do tejto zdobičky - perfektne sa mi s ňou pracovalo. |
 |
Každú jamku v koláčiku vyplníme náplňou. |
 |
Koláčiky dáme piecť - piekla som na 180 C do ružova. |
 |
Po upečení každý koláčik ihneď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým. |
 |
Sú veľmi dobré, krehké, nie príliš sladké a ich príprava trvá len chvíľočku. Marienka vďaka za skvelý receptík. |