Okaté taveňáčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup.
Zdroj: Marienka Holubová
|
Do misy dáme múku, tavené syry a pokrájaný tuk. |
|
Vypracujeme hladké cesto. |
|
Z cesta odoberáme malé kúsky veľkosti vlašského orecha a tvarujeme gulôčky. Tie kladieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. |
|
Koniec varechy namočíme do múky a do každej gulôčky vyhĺbime jamku. |
|
Na náplň použijeme hustý ríbezľový džem, ja som ho naplnila do tejto zdobičky - perfektne sa mi s ňou pracovalo. |
|
Každú jamku v koláčiku vyplníme náplňou. |
|
Koláčiky dáme piecť - piekla som na 180 C do ružova. |
|
Po upečení každý koláčik ihneď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým. |
|
Sú veľmi dobré, krehké, nie príliš sladké a ich príprava trvá len chvíľočku. Marienka vďaka za skvelý receptík. |