Okaté taveňáčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup.

Zdroj: Marienka Holubová

Do misy dáme múku, tavené syry a pokrájaný tuk.
Vypracujeme hladké cesto.
Z cesta odoberáme malé kúsky veľkosti vlašského orecha a tvarujeme gulôčky. Tie kladieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Koniec varechy namočíme do múky a do každej gulôčky vyhĺbime jamku.
Na náplň použijeme hustý ríbezľový džem, ja som ho naplnila do tejto zdobičky - perfektne sa mi s ňou pracovalo.
Každú jamku v koláčiku vyplníme náplňou.
Koláčiky dáme piecť - piekla som na 180 C do ružova.
Po upečení každý koláčik ihneď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
Sú veľmi dobré, krehké, nie príliš sladké a ich príprava trvá len chvíľočku. Marienka vďaka za skvelý receptík.