
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g bravčového stehna 100 g anglickej slaniny 2-3 väčšie cibule 3 vajíčka strúhanka Olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Bravčové stehno poriadne naklepeme a osolíme.Vyšší hrniec ktorý môže ísť do rúry vystelieme anglickou slaninou a cibuľou nakrájanou na kolieska.
Do osoleného mäsa poriadne vklepeme čo najviac strúhanky.Na panvici si zohrejeme olej a každý strúhankový rezeň ponoríme do vajíčka a opečime .Takto opečené vložíme do pripraveného hrnca a medzie jednotlivé vrstvy mäsa dávame ešte trošku slaniny a cibuľu.Pečieme na 180 C cca hodinu 15-hodinu 30 a keď je mäso také mäkké že odpadáva od vidličky je to hotové.
Ideálna príloha sú varené zemiaky alebo zemiaková kaša a uhorkový šalát.
Je to recept mojej babky a je to najmäkšie mäso aké som kedy jedla.
POZOR ! nikdy neobaľovať v múke, lebo to hrozne stvrdne.