Tuniakovo-kukuričný šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
konzerva tuniaka * konzerva kukurice * biely jogurt * lyžička tatarskej omáčky * NA DOCHUTENIE: soľ * chilli omáčka * mleté čierne korenie *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento vynikajúci šalát robievam na raňajky - príprava trvá naozaj chvíľku. Za tú chvíľku dúfam a snívam o tom, že manžel prezlečie Laurinku z pyžamka, uprace jej postieľku, umyje záchod, vyleští zafŕkané zrkadlo, pod ktorým si práve dočistil zuby, pohľadá Laure papučky, ktoré sa v noci vyparili, urobí jej copčeky, vyžehlí si košeľu, odloží žiletku a gel na holenie tam, odkiaľ to pred chvíľou vytiahol, z batérie vyčistí zubnú pastu, hľadanie ponožiek nebude hlasno komentovať, pôjde kúpiť čerstvé pečivo do neďalekých potravín.... Och, asi súrne potrebujem sedatíva.
 |
1. Zo slaného nálevu v konzerve osloboďte rozštvrteného tuniaka a doprajte mu kúštik slobody vo väčšom priestore. |
 |
2. Doprajte milosť aj kukurici, samozrejme ju sceďte. |
 |
3. Pridajte biely jogurt. |
 |
4. a lyžičku tatarskej omáčky. |
 |
5. Osoľte, pridajte chilli omáčku. Chilli znamená, že je štipľavá. Ak nemáte radi štipľavé, tak chilli jednoducho nepridajte, ono je to dosť logická poznámka, asi aj dosť zbytočná. |
 |
6. Farebné korenie meliem naozaj do všetkého, vynímajúc sladkosti. |
 |
7. Aranžujem do koktailových pohárov a tak isto by nám chutil aj z plastovej misky. Je naozaj vynikajúci! Papkajte s chlebom. |