Medovníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 200g práškového cukru, 6 PL rozpusteného medu, 100g margarínu /palmarin, helia/, 600g hladkej múky T-650, 1 kl sódy bicarbóny, 1kl kypr. prášku do medovníkov, 1,5 kl škorice, 1 kl rozdrvených a preosiatych klinčekov, prípadne ja dávam zmes do medovníkov

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka, pr. cukor a margarín vymiešame. Pridáme med a korenie. Múku preosejeme, premiešame so sódou bicarb. a práškom do medovníka, vlejeme tekutú zmes a rukou vypracujeme cesto.
Zabalené v mikro.fólii dáme na 12-24 hod. do chladničky. Pred pečením vyberieme cesto na 2-3 hodky, do teplej miestnosti. Potom ho premiesime na pomúčenej doske a vaľkáme na hrúbku 3-5 mm a vykrajujeme. Ukladáme na plech vymastený Cerou, prípadne dáme papier na pečenie. Pečieme 200-220 C - podľa vône a oka /5-10min./. Po vytiahnutí z trúby ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.