Zapečený syrový baklažán



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

baklažán*soľ*zmes syrov......Niva,eidam,tofu,talianske syry atď.*1 jogurt*1 vajce*strúhanka*olivový olej*cesnak*gyros korenie*zelený petržlen

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak povodne som v ruke držala recept.Ako tak čítam tak si hovorím....angl.slaninu nemusím,nivu nemám,ani balkánsky syr iba ten baklažán,ktorý už bolo ozaj naa čase spotrebovať .Takže z povodného receptu ostal iba baklažán :)).Všetko ďalšie je alternované ale spolu chutí skvelo.

Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska.Osolíme a necháme 30 min vypotiť.Potom kolieska baklažánu utrieme servítkou.....
...na rozpálenom olivovom oleji baklažán opečieme z oboch strán....
...a dáme ho na tanierik....
...nastrúhame si syr.Možme použiť syr niva,balkánsky syr,ementál,eidam,parmazám,tofu.V mojej chladničke bolo tofu,eidam a sáčik zmesi talsianskych syrov typu parmazám.....
...do zapekacej misy nalejeme zvyšný olej od baklažánu a vysypeme ju strúhankou....
...uložíme kolieska baklažánu.Ja som mala aj zvyšnú cukety tak som použila aj tú.....Baklažán potrieme prepučeným cesnakom,asi 3 strúčiky podľa chuti a keď nepoužijete chuťovo výrazný syr ako je niva,posypeme baklažán gyros korením alebo korením adžika.Pri nive nedoporučujem....
...k zmesi syrov pridáme jogurt,vajíčko.Stačí jedno.Ja mám tentokrát nejaké veliké vajíčka,toto je už asi 5 čo má 2 žltka :)),pridáme zelený petržlen alebo pažítku....kto má potrebu masa može pridať slaninku,šunku.....
...všetko spolu premiešame a navrstvíme na baklažán....
...pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlata.U mňa to trvalo asi 30 minút....
...poviem Vám,pošmákla som si.