Zapečený syrový baklažán

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
baklažán*soľ*zmes syrov......Niva,eidam,tofu,talianske syry atď.*1 jogurt*1 vajce*strúhanka*olivový olej*cesnak*gyros korenie*zelený petržlen
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak povodne som v ruke držala recept.Ako tak čítam tak si hovorím....angl.slaninu nemusím,nivu nemám,ani balkánsky syr iba ten baklažán,ktorý už bolo ozaj naa čase spotrebovať .Takže z povodného receptu ostal iba baklažán :)).Všetko ďalšie je alternované ale spolu chutí skvelo.
 |
Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska.Osolíme a necháme 30 min vypotiť.Potom kolieska baklažánu utrieme servítkou..... |
 |
...na rozpálenom olivovom oleji baklažán opečieme z oboch strán.... |
 |
...a dáme ho na tanierik.... |
 |
...nastrúhame si syr.Možme použiť syr niva,balkánsky syr,ementál,eidam,parmazám,tofu.V mojej chladničke bolo tofu,eidam a sáčik zmesi talsianskych syrov typu parmazám..... |
 |
...do zapekacej misy nalejeme zvyšný olej od baklažánu a vysypeme ju strúhankou.... |
 |
...uložíme kolieska baklažánu.Ja som mala aj zvyšnú cukety tak som použila aj tú.....Baklažán potrieme prepučeným cesnakom,asi 3 strúčiky podľa chuti a keď nepoužijete chuťovo výrazný syr ako je niva,posypeme baklažán gyros korením alebo korením adžika.Pri nive nedoporučujem.... |
 |
...k zmesi syrov pridáme jogurt,vajíčko.Stačí jedno.Ja mám tentokrát nejaké veliké vajíčka,toto je už asi 5 čo má 2 žltka :)),pridáme zelený petržlen alebo pažítku....kto má potrebu masa može pridať slaninku,šunku..... |
 |
...všetko spolu premiešame a navrstvíme na baklažán.... |
 |
...pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlata.U mňa to trvalo asi 30 minút.... |
 |
...poviem Vám,pošmákla som si. |