Pizzovníky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto :500 g hladkej múky 1 droždie 3 dcl mlieka alebo vody 1 pol.lyžica kryštálového cukru 1 čaj.lyžička soli, 1 dcl oleja, paradajkový pretlak hustejší, pizza korenie, šunka, olivy, kukurica a pod.
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je úžasné kysnuté cesto bez akejkoľvek námahy.Podarí sa hádam každému,môže sa plniť či už sladkou alebo slanou plnkou.
Všstky prísady spolu zmiešame v miske, potom premietnime na prac. dosku a rukami vypracujeme.Podsypávame hladkou múkou kým sa lepí na ruky.Po chvíli je cesto hotové,rozdelíme ho na dve rovnaké časti.Musí sa s ním pracovať rýchle,lebo ihneď začína kysnúť.
Cesto rozvaľkéme na obdĺžnik,potrieme zmesou z parad.pretlaku,kečupu a korenia na pizzu,posypeme tým čo máme radi na pizze,ja dávam šunku,kukuricu a olivy a zvinieme ako roládu s tám, že najprv zahneme okraje.Potom krájame nožíkom na trojuholníky tak aby sme hrot neprekrojili.Uložíme na plech a necháme hodinu kysnúť.Potom potrieme vajíčkom a upečieme na 180 C.
Po vychladnutí odporúčam skryť pred manželmi, ten môj to zje hneď a všetko :)))))
 |
Cesto pripravené na rozvaľkanie |
 |
Rozvaľkané cesto |
 |
Pomazané a naplnené,zahnuté okraje |
 |
Krájanie trojuholníkov |
 |
Nakrájané ... |
 |
Na plechu pred kysnutím ... |
 |
Po nakysnutí ... |
 |
Po upečení , dobrú chuť |