Nemko - vietnamské rolky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg bravčové chudé mäso (stehno), 1hrsť huby (judášove ucho), ryžové oplátky, mrkva, kaleráb, ryžové rezance - niťovky, 2 vajcia, 1 zarovnaná PL vegety, soľ a MČK, 1malá cibula, 1pivo al. voda, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso si pomelieme. Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezance. Huby dáme na 1 hod namočiť do studenej vody, potom na 5 min do horucej vody a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance tiež na 5min namočíme do horúcej vody, ale sledujeme aby nezmekli. Všetky suroviny rukami premiešame. Oplátku namočíme do piva (vody) kým nezmäkne a plníme mäsom. Ked chceme viac zeleninové tak dáme menej mäsa a viac zeleniny.. Z tohto množstva vyjde cca 25 kusov ... Vysmážame 5min na horúcom oleji. Podávane s ryžou, a zeleninou... Dobrú chuť...

potrebné suroviny...
Huby dáme na 1 hod namočiť do studenej vody, potom na 5 min do horucej vody a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance tiež na 5min namočíme do horúcej vody, ale sledujeme aby nezmekli.
Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezance.
Všetky suroviny rukami premiešame.
Oplátku namočíme do piva (vody) kým nezmäkne...
a plníme mäsom.
Pripravené na vysmážanie...