Nemko - vietnamské rolky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg bravčové chudé mäso (stehno), 1hrsť huby (judášove ucho), ryžové oplátky, mrkva, kaleráb, ryžové rezance - niťovky, 2 vajcia, 1 zarovnaná PL vegety, soľ a MČK, 1malá cibula, 1pivo al. voda, olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso si pomelieme. Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezance. Huby dáme na 1 hod namočiť do studenej vody, potom na 5 min do horucej vody a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance tiež na 5min namočíme do horúcej vody, ale sledujeme aby nezmekli. Všetky suroviny rukami premiešame. Oplátku namočíme do piva (vody) kým nezmäkne a plníme mäsom. Ked chceme viac zeleninové tak dáme menej mäsa a viac zeleniny.. Z tohto množstva vyjde cca 25 kusov ... Vysmážame 5min na horúcom oleji. Podávane s ryžou, a zeleninou... Dobrú chuť...
 |
potrebné suroviny... |
 |
Huby dáme na 1 hod namočiť do studenej vody, potom na 5 min do horucej vody a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance tiež na 5min namočíme do horúcej vody, ale sledujeme aby nezmekli. |
 |
Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezance. |
 |
Všetky suroviny rukami premiešame. |
 |
Oplátku namočíme do piva (vody) kým nezmäkne... |
 |
a plníme mäsom. |
 |
Pripravené na vysmážanie... |