Ananásový papagáj



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čo MUSÍTE mať: 1 ananás, 1 banán, 1 jablko, 1dlhá špajla, špáradlá
Zvyšné ovocie je už len na vašej chuti, príp. na aktuálnych zásobách :-D :
napr. citrusy, jablká, hrušky, banány, kivi, hrozno atď., ale kľudne aj zavárané, napr. broskyne...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak chcete prichystať napr. na zajtrajšiu silvestrovskú zábavu niečo veselé, chutné, ľahké, nenáročné na prípravu a zároveň chcete zužitkovať ovocie, ktoré ste nakúpili v rámci tradičných megalomanských predvianočných nákupov, toto je jeden spôsob :-)

ananás umyjeme a šikmo ho prerežeme
vydlabeme z neho dužinu a spolu s ostatným ovocím ( okrem cca polky väčšieho jablka a jedného banánu ) ho nakrájame na kúsky.
z jabĺčka narežeme tenšie polmesiačiky - po tri na obe krídla aj na chvostík. jablkovú šupku nechávam, je to potom krajšie - kontrastnejšie, farebnejšie...
šalátik dobre premiešame ( ja ho už ničím nedochucujem ) a naplníme ním dolnú časť vydlabaného ananásu.
na špáradlá si takýmto spôsobom napichneme mesiačiky jabĺk, aby nám vznikli krídla, ...
... a tie potom upevníme po bokoch ananásu. časti bez šupky majú smerovať k nižšej časti prekrojeného ananásu, čiže dozadu ;-)
celé to potom prikryjeme vrchnou časťou ananásu s listami
...no a teraz nasleduje časť postupu, ktorú som akosi zabudla fotiť :-(((, o čo sa svojím plným nasadením zaslúžila moja odborna poradkyňa, supervízorka a degustátorka v jednej osobe, moja Lenočka :-) ...................na budúcej papagájovej "tvári" , čiže tam, kde je vrchná časť prekrojeného ananásu najužšia, šikmo prepichneme dlhou špajlou celý ananás, cez celé jeho vnútro dole ( ale tak, aby nám špajla nevyliezla na druhej strane ;-) ). vonku má trčať cca 6-7cm.
banán olúpeme a šikmo tak v polke prerežeme. polovicu napichneme na špajlu, čím vytvoríme tomu nášmu nešťastníkovi slušivé ďobkadlo ( zvyšný banán, rovnako aj zvyšné jabĺčko šup do šalátu ). po jeho bokoch mu špáradlami pripevníme dve kolieska banánu ako kukadielka.
na misku alebo tanier ešte okolo neho naaranžujeme šalát a do zadu dáme posledné mesiačiky jablka ako chvostidlo.
...a hotovóóóóó !!!
dajte si, vitamínky vám teraz v zime urobia dobre. dobrú chuť :-)))