Naše medovníky hneď a stále mäkké.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1000 g hladkej múky, 500 g medu, 300 g kryšt. cukru, 250 ml vody, 2 vajcia, 1 KL perníkového korenia, 20 g sódy bik., polovička Palmarinu (musí byť tento tuk, iný nie ).

POSTUP PŘÍPRAVY

Med, vodu, cukor a Palmarin prevariť. Ešte horúce spracovať s múkou. Do mierne vychladnutého pridať vajcia, perníkové korenie a sódu zmiešanú s troškou múky, ktorú sme si z toho kila odložili. Vypracovať a nechať 5 hod. odpočívať v chlade. Rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať. Potriť rozšľahaným vajcom. Piecť na vymastenom plechu alebo na papieri v horúcej rúre. Po upečení ešte raz potrieť vajcom.
Zdobiť ľubovolne.
Recept je z brožúrky Recepty medových výrobkov, ktorú vydal Slovenský zväz včelárov v r. 1988. Odvtedy iné medovníčky nerobíme.