Chutné pečené kuriatko na "pivovej" flaši - chutí ako grilované



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 1 kuriatko, olej, vodu,...na marinádu: 1 ML grilovacie korenie, 1 ML korenie na pečené kura, 1 ML vegeta , trocha mčk, cca 1 až 2 dcl oleja...a samozrejme pivovú

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je veľmi jednoduchý, rýchly a nenáročný na prípravu, ktorý som odkúkala od braška, lebo to kuriatko mi u neho neskutočne chutilo. Takže kuriatko umyjeme, osušíme, potrieme marinádou. Pripravíme si čistú pivovú fľašu do ktorej vlejeme asi 1,5 dcl oleja / ja to robím od oka, dávam také 2 cm oleja od dna fľaše/. Kuriatko pekne nasadíme do fľaše, položíme fľašu do pekáča do ktorého dolejeme 2 dcl vody /priebežne počas pečenia dolievame/, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. pečieme asi tak 1 hodinku do chrumkava či zlatista. Pre tých čo sú nedočkavý môžu použiť na záver funkciu gril ale není to potrebné.

...potrebné prísady..takže kuriatko, plech s vodou, pripravená marináda a samozrejme to najdôležitejšie pivová flaša /samozrejme očistená od samolepy a bez pivka xixixi/
-...kuriatko nasadíme na pivovú flašu do ktorej sme naliali olej asi 2 cm od jej dna, pekne uložíme potrieme marinádou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. /ja som nechtiac odrezela viac kôže na krku, tej rýchlosti - treba nechať viac aby pekne držalo na vrchu flaši ale na jeho chuti to neubralo/
...takto pripravené kuriatko upečieme do chrumkavo-zlatista...na záver ja ešte potieram troškou roztopeného masla kto má rád, môže si do necho pretlačiť aj cesnačik...takže brú chuť prajem