Gaštanovo - čokoládové kalíšky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na 6 kaliskov s objemom 125ml: 175 g kvalitnej tmavej cokolady * 125 ml smotany na slahanie * 125 ml plnotucneho mlieka * 1 vajce * 250 g sladeneho gastanoveho pyre *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptik je podľa Nigelly,čo je zárukou toho ,že je hriešne dobrý,a všetci čokoholici si prídu zaručene na svoje:)a ešte k tomu tak ľahko a jednoducho!!
 |
cokoladu si posekame v mixeri na drobne kusky... |
 |
slahacku s mliekom si privedieme k bodu varu.. |
 |
nalejeme ju na cokoladu ,a nechame stat asi 30sekund... |
 |
potom tam pridame jedno vajicko,a hned mixujeme cca 45 sekund.. |
 |
dalej pridame gastanove pyre,a mixujeme na hladku masu dovtedy,kym sa nam vsetko pekne spoji.. |
 |
ja som robila z polovicnej davky,ale pridavala som cele 250 g gastanove pyre...aby bola chut vyraznejsia..takze je to na Vas,myslim,ze na tomto dezerte nie je co pokazit:) |
 |
no,a potom uz len nalejeme do kaliskov..mne to vyslo do 2 a pol vacsich,ale odporucam skor mensie kalisky,je to velmi syte,a taky vacsi kalisok je poriadny zaberak,nielen na liniu:))))
Dame zachladit do chladnicky,a potom podavame napriklad s kopcekom slahacky:)
DOBRU CHUT!!!!! |