Banánový tunel, broskyňová tvarohová torta a torta s lesným ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Banánový tunel: 3 balíčky BB keksov, 2 Zlaté klasy, 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, 250 g masla, 2-3 banány, rumová aróma Broskyňová tvarohová torta: 1 kúpený tortový korpus (alebo doma pečený korpus z 2 vajec), 0,5 kg jemného nízkotučného tvarohu, 1 smotana na šľahanie, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 konzerva broskýň, cukor. Torta s lesným ovocím: 1 kúpený korpus, 750 g jogurtu s príchuťou lesného ovocia, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 balenie mrazenej zmesi lesného ovocia, cukor na dochutenie, 1 balenie želé dort Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Banánový tunel: zo Zlatého klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s maslom a rumovou arómou. Na alobal si uložíme BB keksy na striedačku tmavý a svetlý - po šírke vždy 3 keksíky, po dĺžke koľko nám vyjde (minieme len polovicu keksíkov). Prvú vrstvu potrieme tenkou vrstvou krému a zakryjeme druhou vrstvou, na ktorú natrieme zvyšný krém. Do stredu položíme banány. Uchopíme oba konce alobalu po dlhšej strane rolády a pritlačíme ich k sebe. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke. Na záver polejeme čokoládovou polevou, alebo len potrieme krémom, ak nám ešte nejaký zostal.

Broskyňová torta: na dno tortovej formy dáme hotový korpus - jemne ho poprskáme šťavou z broskýň. Smotanu si vyšľaháme do tuha, tvarohy rozmiešame s cukrom. Vo vyššej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu na obale, pridáme zmes tvarohu a šľahačky a navrstvíme na korpus. Zdobíme broskyňami. Kto chce, môže broskyne pomiešať aj do krému. Tortu treba chladiť najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla.

Torta s lesným ovocím: na dno tortovej formy dáme korpus. Pripravíme si krém: jogurty vmiešame do pripraveného želatínového stužovača a navrstvíme na korpus. Dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny. Medzitým rozmrazíme lesnú zmes, odvapkáme a naukladáme na krém. Zalejeme želatínou želé dort a znovu dáme do chladničky - tiež najlepšie nechať stuhnúť cez noc.