Bravčová panenka v cesnakovej marináde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg bravčovej panenky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička sušeného mletého cesnaku, 5 lyžíc oleja, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička soli, štipka mletého čierneho korenia. Príloha: zemiaky, maslo, petržlenová vňať, zeleninová obloha.

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky. Mäso jemne naklepeme a vložíme do misky s marinádou. Príprava marinády: do misky dáme olej, pretlačený a sušený cesnak, papriku, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Mäso je dobré nechať odležať v marináde aspoň 2 hodiny. Ak ale nie je čas, nič sa nestane :-) Keď je mäsko už pekne namarinované, rozpálime si na panvici olej a mäso sprudka opekáme po obocho stranách. Potom stíšime oheň a mäso necháme cca 20 minút dusiť. Podávame so zemiakmi a zeleninou.