Kuracie roládky plnené prosciuttom, mozzarellou a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracích pŕs, 4 plátky prosciutta, 2 mozzarelly, čerstvé lístky bazalky, kompótové brusnice, hranolky, mrkva (alebo akákoľvek iná zelenina), soľ, mleté čierne korenie, trojobal, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia obrežeme, umyjeme a zvnútra nakrojíme (aby sa dal rezeň otvoriť ako kniha :-). Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme prosciuttom, mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Ak nemáme čerstvé, tak aspoň posypeme sušenou bazalkou. Mäso zatočíme do roládky a konce zopneme špáradlami. Obalíme v trojobale a vyprážame na malom množstve oleja. Hotové mäso ešte prelejeme brusnicovým kompótom a ako prílohu podávame hranolky a dusenú mrkvu (mrkvu nakrájam na kúsky a podusím na vode s 1/2 zeleninového bujónu) - u nás to takto šmakuje, ale koľko ľudí, toľko chutí :-)