Kurací steak so zemiakmi obalenými slaninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracích pŕs, korenie Steak, soľ, malé zemiaky, anglická slanina, 1 smotana na varenie, 2 lyžice Steak omáčky chilli a cesnak (dostať bežne v každých potravinách), zelenina ako príloha (ja som použila ľadový šalát).

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso vyklepeme a "vmasírujeme" do neho soľ a korenie Steak. Necháme chvíľku odležať. Očistíme si zemiaky a dáme ich na 5 minút predvariť do osolenej vody. Predvarené zemiaky obtočíme plátkami slaniny a dáme do zapekacej misy aspoň na 15 min zapiecť - trošku podlejeme olejom, ale ozaj len trošku, lebo slanina sama o sebe pustí nejaký ten tuk. Odležané mäso opekáme na poriadne rozpálenom oleji cca 2-3 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäsa a požadovanej konzistencie). Ja vyklepem mäso cca na 1 cm a za tie 3 min z každej strany sa pekne prepečie s tým, že vnútro je jemne ružovkasté a šťavnaté. Hotové mäso prelejeme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním smotany na varenie s omáčkou Chilli a cesnak. Omáčku chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá riedka, jemne ju posypeme troškou solamylu a rýchlo miešame. Ako prílohu podávame zemiaky a ľubovoľnú zeleninu.