Medová torta alebo medové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 PL medu, 25g masla, 100g práškového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 1 vajce, 150g polohrubej múky, 100g hladkej múky Plnka: 380ml mlieka, 4 PL polohrubej múky, 150g masla, 100g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, trochu rumu alebo brandy, malá šálka kávy, ríbezľový lekvár Poleva: 150g čokolády, 100g masla, na ozdobu môžme dať mandlové lupienky

POSTUP PŘÍPRAVY

1, nad parou necháme rozpustiť za stáleho miešania med, maslo, cukor, škoricu a vajce
2, odstavíme a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,zmiešame a cesto rozdelíme na 6 častí
3, každú časť si postupne vyvalkáme podľa dna tortovej formy a postupne upečieme pláty,,vaľkala som
na pečiacom papieri a tak som to dala hneď piecť, pláty sú raz dva upečené, tak sledujte rúru, upečené
pláty necháme vychladnuť
4, v hrnci do mlieka pridáme múku a uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť
5, maslo vymiešané s práškovým cukrom pridáme do vychladnutej kaše a vyšľaháme
6, pridáme menšie množstvo studenej kávy a premiešame
7, každú časť plátu pred potieraním pokvapkáme rumom podľa chuti
8, prvú a druhú časť plátu potrieme plnkou, tretiu časť potrieme lekvárom, štvrtú, piatu plnkou a
šiestu,,čiže vrch torty znovu lekvárom a boky maslovou plnkou
9, čokoládu a maslo necháme nad parou rozpustiť a polejeme ňou tortu
10, odložíme odstáť do druhého dňa

suroviny na cesto
nad parou necháme rozpustiť
odstavíme a pridáme múku s práškom do pečiva
cesto rozdelené na 6 častí, každé si postupne vyvaľkáme na pečiacom papieri podľa dna tortovej formy
z mlieka a múky si uvaríme kašu
kašu necháme vychladnúť
vyšľaháme si maslo s cukrom
maslo s cukrom pridáme do vychladnutej kaše a vyšľaháme
pridáme menšie množstvo vychladnutej kávy a spolu premiašame
pláty pokvapkáme rumom a plníme plnkou
vrch potretý lekvárom a boky plnkou
polejeme čokoládovou polevou,,,môžme ozdobiť mandlovými lupienkami
na druhý deň pokrájame, dobrú chuť,,,