
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 rožkov, 4 dl mlieka, 1 cibuľa, 3 vajcia, 100g pečienky hydinová alebo teľacia alebo bravčová, petržleňová vňať, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 1lyžica oleja, trochu strúhanky, forma na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček
POSTUP PŘÍPRAVY
1, rožky si pokrájame a zalejeme vlažným mliekom, necháme postáť
2, vyžmýkané rožky zmiešame s vajcami, rozotretou pečienkou, nadrobno pokrájanou cibuľou, posekanou
petržleňovou vňaťou a ostatnými koreninami a pridáme lyžicu oleja
3, dobre premiešanú hmotu dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme na 180
stupňov asi tak 40 minút kým sa nám na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka
4, plnkou môžme naplniť aj kuriatko zašiť otvor a upiecť alebo ju tiež môžme upiecť na velký plech v celku
5, dobrú chuť,,,
![]() |
suroviny + cibuľa, petržleňová vňať, |
![]() |
rožky zalejeme vlažným mliekom |
![]() |
pečienku si buď vymixujete,pomeliete alebo nadrobučko nakrájate a výber pečienky je na vás, ja som použila teľaciu |
![]() |
vyžmýkane rožky zmiešame s ostatnými surovinami |
![]() |
zmiešaná masa |
![]() |
masu dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy |
![]() |
dáme piecť |
![]() |
upečené |
![]() |
dobrú chuť,, |