Klasická úžasná žemlovka (podľa mňa rožkovka)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
7 starších rožkov, cca 1/2 l mlieka, 4-5 nadrobno nakrájaných olúpaných jabĺčok, hnedý cukor, 2 škoricové cukre, 20 g vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 150 g hrozienok namočených v rume, 125 g masla, 3 vajíčka
POSTUP PŘÍPRAVY
1* Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou. 2* 2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby. 3* Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 4* 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok. 5* Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 6* 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. 7* v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky. 8* Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. 9* Pečieme cca 12 min. na 220º C. 10* Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.
|
Suroviny |
|
Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou |
|
2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby |
|
Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti) |
|
2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok |
|
Tvaroh, hrozienka a vanilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov |
|
3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh.
v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky |
|
Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch |
|
Pečieme cca 12 min. na 220º C |
|
Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, natrieme navrch a dáme zapiecť |
|
Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C |