Klasická úžasná žemlovka (podľa mňa rožkovka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 starších rožkov, cca 1/2 l mlieka, 4-5 nadrobno nakrájaných olúpaných jabĺčok, hnedý cukor, 2 škoricové cukre, 20 g vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 150 g hrozienok namočených v rume, 125 g masla, 3 vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

1* Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou. 2* 2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby. 3* Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 4* 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok. 5* Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 6* 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. 7* v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky. 8* Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. 9* Pečieme cca 12 min. na 220º C. 10* Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.

Suroviny
Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou
2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby
Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti)
2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok
Tvaroh, hrozienka a vanilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov
3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky
Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch
Pečieme cca 12 min. na 220º C
Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, natrieme navrch a dáme zapiecť
Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C