Malinovo-čokoládové pokušenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 280 g polohrubej múky, 140 g cukru (krupice), 180 g masla (Hery), 1/2 PDP, 2 žĺtka, 2 PL mlieka PLNKA: 250g mrazených malín (stačí aj kyslý malinový, alebo višňový džem), 20 g vanilkového cukru 300 g čokolády na varenie (čím väčší obsah kakaa, tým lepšie), 150 g masla, 150 g smotany na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1* Suroviny na cesto dobre vypracujeme rukami a necháme 5 minút odpočinúť. 2* Odpočinuté cesto roztlačíme aj s nižším okrajom na menší plech, alebo do guľatej formy na koláče a pečieme na 180 – 200 ºC cca 15 minút. 3* Upečené cesto vytiahneme z rúry a necháme chladnúť. 4* Mrazené maliny zohrejeme na ohni, zmiešame s vanilkovým cukrom a nanesieme na upečené cesto. 5* Do väčšej nádoby vhodnej do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu, šľahačku a maslo, 6* Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 1 minútu na polovičný výkon (500W). 7* Vytiahneme poriadne premiešame, aby nám na stenách nezostala roztopená čokoláda a nezačala sa pripaľovať a dáme zase na 1 minútu zohrievať. 8* Zohrievanie a miešanie opakujeme pokým hmota nie je horúca, hustá a úplne hladká. (Mikrovlnku môžeme nahradiť prípravou nad parou) 9* Čokoládový krém nalejeme na maliny, zarovnáme a necháme úplne vychladnúť. 10* Vychladnutý koláčik dáme na noc do chladničky, aby sa maliny stihli vpiť do cesta a čokoládkový krém dobre sadol. 11* Dobrú chuť