Turčianska hríbovica ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zeleninový bujón 2 ks * 1l mlieka * 0,5 l smotany na varenie * 3 hrste sušených hríbov * 10 ks sušených sliviek * 2 ks dobrej údenej klobásky * 3 PL hl. múky * zemiaky *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je z TV. Je to naozaj výborná polievočka.
 |
1. Potrebujeme tieto suroviny. Klobásku som kúpila v obchode / GAZDOVSKÁ KLOBÁSA / bola super, skoro ako domáca. |
 |
2. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme zeleninový bujón - 2 kocky. |
 |
3. Keď nám voda začne vrieť, pridáme opláchnuté sušené hríby a celé klobásky. Varíme asi 1/2 hodinu. |
 |
4. Klobásu proprepichujeme, aby pustila šťavu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Ja som pridala ešte strúčik cesnaku a sušené slivky. |
 |
5. Varíme asi 20 minút. |
 |
6. Pripravíme si , / ja som mala kyslú smotanu, vymiešala som s hladkou múkou a rozriedila mliekom, podľa potreby./ |
 |
7. Hrniec som stiahla z ohňa a za stáleho miešania vliala smotanu . Necháme prevrieť. Klobásky som vybrala a nakrájala na kolieska. Ochutila vegetou. |
 |
8. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať. Dobrú chuť. |