Turčianska hríbovica ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zeleninový bujón 2 ks * 1l mlieka * 0,5 l smotany na varenie * 3 hrste sušených hríbov * 10 ks sušených sliviek * 2 ks dobrej údenej klobásky * 3 PL hl. múky * zemiaky *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je z TV. Je to naozaj výborná polievočka.

1. Potrebujeme tieto suroviny. Klobásku som kúpila v obchode / GAZDOVSKÁ KLOBÁSA / bola super, skoro ako domáca.
2. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme zeleninový bujón - 2 kocky.
3. Keď nám voda začne vrieť, pridáme opláchnuté sušené hríby a celé klobásky. Varíme asi 1/2 hodinu.
4. Klobásu proprepichujeme, aby pustila šťavu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Ja som pridala ešte strúčik cesnaku a sušené slivky.
5. Varíme asi 20 minút.
6. Pripravíme si , / ja som mala kyslú smotanu, vymiešala som s hladkou múkou a rozriedila mliekom, podľa potreby./
7. Hrniec som stiahla z ohňa a za stáleho miešania vliala smotanu . Necháme prevrieť. Klobásky som vybrala a nakrájala na kolieska. Ochutila vegetou.
8. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať. Dobrú chuť.