Šampiňónový paprikáš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1,20 kg šampiňónov, 2 cibule, 1 malé lečo, 1 smotana na varenie (300ml), soľ, drvená rasca, solčanka, sladká červená paprika, olej, 1 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý...

Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji, medzitým si pokrájame aj očistené huby a...
... pridáme ich k osmaženej cibuli, miešame a keď zmenšia svoj objem...
...prihodíme soľ, rascu, solčanku, papriku podľa chuti, premiešame.
Nakoniec prilejeme rozmixovné lečo, podľa potreby horúcu vodu a podusíme asi 15 minút, treba ochutnať.
Nakoniec dáme smotanu zmiešanú s múkou a...
...necháme povariť, podľa potreby pridáme vodu. Dochutíme, ak treba, kto má rád, môže si pridať trošku octu. Podávame s haluškami, cestovinou alebo len s domácim chlebíkom ako my. Dobrú chuť.