Losos s pomarančovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

losos, citrón, pomaranč, soľ, zemiaky, petržlenová vňať, biele víno

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdravé ale zároveň strašne dobré jedlo :D

(Nepozerala som sa či tu takýto recept náhodou už nie je, ak hej, tak ma ospravedlňte)

Lososa nasolíme a nacitrónujeme. Necháme stáť aspoň tých 20 minút.
Uvaríme zemiaky.
Na troche oleja roztopíme maslo.
A na masle opečieme z oboch strán lososa. (Už len kvôli tejto vôni sa to oplatí variť :D)
Keď je losos hotový, do maslového výpeku nalejeme trochu bieleho vína...
...a vytlačíme polovicu pomaranča. A takto jednoducho máme hotovú úžasnú pomarančovú omáčku :))
Na tanier ešte priložíme jeden mesiačik pomaranča. Ten plní nielen estetickú funkciu, ale aj jediacu :D Zemiaky pravdaže omaslujeme a nastriháme vňať. Lososa polejeme omáčkou, ktorá má výbornú maslovo-kyslo-sladkú-vínovú chuť :) DOBRÚ CHUŤ :D