Losos s pomarančovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
losos, citrón, pomaranč, soľ, zemiaky, petržlenová vňať, biele víno
POSTUP PŘÍPRAVY
Zdravé ale zároveň strašne dobré jedlo :D
(Nepozerala som sa či tu takýto recept náhodou už nie je, ak hej, tak ma ospravedlňte)
 |
Lososa nasolíme a nacitrónujeme. Necháme stáť aspoň tých 20 minút. |
 |
Uvaríme zemiaky. |
 |
Na troche oleja roztopíme maslo. |
 |
A na masle opečieme z oboch strán lososa. (Už len kvôli tejto vôni sa to oplatí variť :D) |
 |
Keď je losos hotový, do maslového výpeku nalejeme trochu bieleho vína... |
 |
...a vytlačíme polovicu pomaranča.
A takto jednoducho máme hotovú úžasnú pomarančovú omáčku :)) |
 |
Na tanier ešte priložíme jeden mesiačik pomaranča. Ten plní nielen estetickú funkciu, ale aj jediacu :D
Zemiaky pravdaže omaslujeme a nastriháme vňať.
Lososa polejeme omáčkou, ktorá má výbornú maslovo-kyslo-sladkú-vínovú chuť :)
DOBRÚ CHUŤ :D |