
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
celé lúpané paradajky v konzerve 2x, kryštálový cukor, soľ, mozzarella, parmezán
POSTUP PŘÍPRAVY
Viem, že tu je veľa receptov na paradajkovú polievku, ale pridávam sem aj tú našu, ktorej príprava je neuveriteľne jednoduchá, rýchla a výsledok je naozaj veľmi chutný.
My na jej prípravu nepoužívame obyčajný pretlak, je lepšie keď sa pripraví z celých lúpaných paradajok v konzerve. (foto nižšie)
A tu je postup: Do hrnca vylejeme dve konzervy lúpaných paradajok aj so šťavou. (Pravdaže, keď je stravníkov viac, dajte aj viac konzerv :D). Vidličkou ich v hrnci trochu rozpučíme, ale nie úplne, nech v polievke zopár kúskov pláva :) Polievku trochu zriedime vodou, podľa toho, kto má rád akú hustú.
Pridáme asi 2-3 lyžice kryštálového cukru a osolíme, množstvá nechávam na vás, ako komu chutí.
Necháme polievku chvíľu vrieť a neskôr pridáme na malé kúsky nakrájanú mozarrellu.
Parmezán si nastrúhame priamo do polievky.
A to je všetko :o)
Prajem dobrú chuť :)
![]() |
Lúpané celé paradajky - pre inšpiráciu :) |