
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Toto robievam mojmu manželovi k narodeninám. Je to už akási tradícia, tak skúste (o:
Potrebujeme: filet z lososa, alebo inej morskej ryby (losos je najlepší), soľ, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g zelených olív, 1 dcl červeného vína, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, citrónová šťava
POSTUP PŘÍPRAVY
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme. Dochutíme cukrom. Do omáčky vložíme ryby a prehrejeme. Podávame so zemiakmi. Je to parádička.
![]() |
filet z lososa, alebo inej morskej ryby (losos je najlepší), soľ, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g zelených olív, 1 dcl červeného vína, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, citrónová šťava |
![]() |
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. |
![]() |
Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme. Dochutíme cukrom. |
![]() |
Do omáčky vložíme ryby a prehrejeme. |
![]() |
Podávame so zemiakmi. Je to parádička. |