Kokosové miniroládky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
TMAVÉ CESTO - 250g mletých vlašských orechov (môžu byť aj lieskové), 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 30g kakaa, 1 tmavá poleva Dr. Oetker (cca 4 PL), cca 80- 100g masla (pridávame podľa potreby, v pôvodnom recepte nebolo), NÁPLŇ - 150g mäkkého masla, 150g práškového cukru, 150g kokosovej múčky, NA OZDOBU - biela a tmavá poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept je z kalendára Dr. Oetkera, toľko som naň pozerala, až som sa odhodlala do jeho výroby.
Postup viď nižšie...
 |
Suroviny na cesto spracujeme, maslo si pridávame podľa potreby, bez neho sa to to vôbec nedalo spojiť. |
 |
Hotové cesto. Dáme do chladu a pripravíme si plnku. |
 |
...zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kokosovú múčku. |
 |
Cesto si rozdelíme na tri časti, ktoré... |
 |
...sa snažíme rozvaľkať na menší obdĺžnik pomocou práškového cukru. Cesto som vaľkala na papieri na pečenie. |
 |
Potrieme časťou náplne a... |
 |
...zrolujeme pomocou papiera. |
 |
Tak isto urobíme aj ostatné dve cestá a dáme do chladničky. |
 |
Potom natrieme čokoládovou polevou a podľa ľubovôle ozdobíme. Pred krájaním ich vytiahneme skôr a nože si namáčame vo vriacej vode. Dobrú chuť! |