Tvarohové pokušenie s jahodovo-rebarborovu omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fajnovučký tvarohový koláčik, nenáročný na prípravu:o))) Cesto: 320g polohrubej múky 1 pdp 180 g masla 130 g práškového cukru 1 vajíčko kakao plnka: 500 g tvarohu 2 žĺtky 50 g masla 500 ml mlieka 120 g práškového cukru 1 a1/2 zlatého klasu (príp. vanilkové šódo) 1 limetka 1 lyžičku mletej škorice 200 - 300 g nastrúhaných jabĺčok hrozienka namáčané v rume

POSTUP PŘÍPRAVY

Ingrediencie na cesto zmiešame. Vznikne nám tuhšie cestíčko. Rozdelíme si ho na dve časti. Jednu časť položíme na plech (môžme po kúskoch ukladať a pomáhať si rukami, je dosť lámavé)

druhú odložíme do chladničky.

Z mlieka, zlatého klasu a cukru si urobíme hustý puding. Do mierne vychdnutého (nie horúceho!!) vmiešame maslo so žĺtkami. V inej mise si pripravíme tvaroh, šťavu z jednej limetky, nastrúhané jablčka, škoricu - všetko premiešame ručným mixérom. Postupne do tvarohu vmiešavame puding. Plnka je hotová!

Vylejeme na plech a posypeme hrozienkami (na hrozienkach určite nešetriť:o)))

Vytiahneme z chladničky druhú polovicu cesta a pomocou trelka ju potrieme na vrch koláčika (môžte urobiť aj mriežku, len je to náročnejšie na čas:o)

Dáme zapiecť. Pečieme približne 40 min. na 180 stupňov.


Poleva: jahodovo rebarbový džem, trošku vody a cukur, všetko krásne spojíme na panvici na miernom ohni do jemnej ovocnej omáčky.

Môžme servírovať:o))

Dobrú chuť:o)))