Čokoládové kopčeky s pepermintovým a Amurolovým krémom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kopčeky som robila zo zvyškov, čo som doma našla:o)) piškóty 1 a pol PL zemiankový škrob 120 ML voda 100 g kryštálový cukor 1 čoko na varenie (alebo akákoľvek mliečna) 60 g (maslo, stužený tuk - cera, alebo tuk na pečenie, čo máte:o)) Plnka: Amarula - čoko likér s marhuľovou príchuťou, pochádza z Južnej Afriky, ale možno ho kúpiť aj u nás (ak nezabudnem vložím foto:o)) Pepermitový likér šlahačka v prášku (naj. skúsenosti mám s Dr. Oetker) Poleva: Čokoládka + cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si zahriať vodičku s cukrom a zemiakovým škorobom, uvaríme na hustú kašu, následne doň nalámeme čokoládku a tuk (podobne ako na špice:o)

Necháme dobre vychladnúť v chladničke (najlepšie do druhého dňa)

Vytiahne, premiešame mixérom.

Rozložíme si piškótky pokvapkáme jemne likérom, ktorý sme si vybrali, prípadne iným, ktorý máme k dispozícii.

Následne špičkou na zdobenie (kto nemá, môže použiť klasické mikroténové vrecko) nanesieme na piškótky krém do malých kopčekov. Keď máme hotovo všetky piškótky takto vložíme do chladničky a nastavíme na vyšší stupeň, nech dobre stuhnú. (Stačí tak 1 - 2 hod.)

Medzičasom si vymiešame likér (aký máme) s práškovou šľahačkou na hustý krém. Kopčeky v ňom krásne jeden po druhom vymáčame (krém musí byť dostatočne krémový a hutný, aby Vám nestekal, približne na 1 dcl likéru - pol šľahačky) a opäť dáme na hodinku do chladničky. Keď stuhnú roztopíme si čokoládku s tukom a polejeme čokoládkou.

Hotovo!!

v reze