Medovníkové gombíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 2 vajíčka * 40 g pomletých orechov * 2 PL medu * 1 KL sódy bikarbóny * 1 PL mletej škorice * stužky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkých prísad /jedno vajíčko nechajte na potieranie/ vypracujte cesto, ktoré nechajte odpočívať do durhého dňa. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 5 cm.

1. Veľkým kolieskom a maličkou guľatou vykrajovačkou povykrajujte gombíky.
2. Gombíky naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným vajíčkom a upečte doružova a dovoňava :-) vo vyhriatej rúre.
3. Do dierok navlečte šnúrky alebo stužky a fertig Mariška.