DIA tvarohový dia koláč s ríbezľami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 150 g grahamová múka, 150 g hladká múka, 50 g fruktoza, pár kvapiek stévie, 130 g maslo, 1 vajce, ½ prášku do pečiva, štipka sódy bicarbony Náplň : 500 g tvaroh, 1 vanilková fruktóza, 10 kvapiek stévie, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas, ríbezle

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, fruktózu, stéviu, PDP a sódu bicarbonu si dáme na dosku a zmiešame. Pridáme nastrúhané maslo, vajce a vymiešame cesto. Na papieri na pečenie vo veľkosti plechu si vyváľame cesto a spolu s papierom prenesieme na plech.
Urobíme si plnku : tvaroh , fruktózu a vajcia vymiešame. V mlieku rozmiešame stéviu a zlatý klas a primiešame k tvarohu. Vylejeme na cesto (je to riedke) a poukladáme ovocie. Ja som mala mrazené ríbezle.
Dáme piect na 180 stupňov C približne 30 minút.

Na desiatu alebo olovrant spolu s bylinkovým čajom je výborný.